.

.
Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a ne aviza ca trebuie sa schimbam drumul pe care am mers pâna acum. Nu întâmplator, Iisus a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” Este prima oara în istoria Universului când, în planul celest, s-a decis ca lumea noastra sa fie izbavita nu prin moarte, ci prin spiritualizare.
Ni s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea. Este rândul nostru sa raspundem chemarii divine.
Suntem cu totii prinsi acum în marele val al purificarii, al trecerii de la materialitate la spiritualitate. Am certitudinea ca „ora astrala a omenirii” este aproape. De dincolo ni s-au dat toate semnele si toate avertismentele. Sper sa avem întelepciunea necesara de a nu pierde si aceasta ultima sansa.

Dumitru Constantin-Dulcan

”La școala vieții nu se dau diplome. Promovarea este pecetluită cu fericirea, iar corigența cu nefericirea. Se dau restanțe până se iau note de trecere la toate examenele. Fiecare clipă pe care o trăim reprezintă șansa de a schimba totul în viața noastră. Rușinea și critica nu schimbă niciodată o persoană. Lumea are nevoie de dragoste.
Orice om are o poveste. Dacă ar sta cineva să te asculte ar scrie o carte sau poate ar face un film la care unii ar plânge, alții ar râde. Într-o zi vom zâmbi cu toții dintr-o poză de album. Învățăm să privim spre cruce, spre Hristos, spre Înviere. Adorm mestecând cele trei cuvinte… Această clipă nu se mai întoarce niciodată!…


Publicat de Ieromonah Hrisostom Filipescu

joi, 4 aprilie 2013

Arhanghelul Jeremiel

 

ARHANGHELUL JEREMIEL

                                    Schematic, se pot asocia Arhanghelului Jeremiel urmatoarele: ajuta in schimbarea la nivel personal, la modelarea sentimentelor si emotiilor; ajuta sufletele celor recent decedati sa isi revada retrospectiva ultimei vieti inainte de a se ridica la cer; ajuta si pe cei ce doresc sa capete o retrospectiva mai clara asupra vietii lor, cat inca se mai afla pe Pamant; ajuta la dezvoltarea capacitatii de a avea viziuni divine si vise profetice, precum si la interpretarea lor;

ARHANGHELUL JEREMIEL

                            Jeremiel sau "Mila lui Dumnezeu" este un arhanghel pe care eu il percep extrem de subtil insa te ajuta foarte mult in vindecarea emotionala. Daca spui iertare, spui Jeremiel.

                            Dupa ce iesim din aceasta lume, Jeremiel ne ajuta sa revizuim viata pe care tocmai am incheiat-o. Insa ne ajuta si in timpul vietii: sa revizuim viata pe care am avut-o pana in prezent, sa corectam ce este gresit, sa gasim cauzele unor traume din prezent ducandu-ne inapoi in alte vieti, sa iertam si sa facem fata schimbarilor necesare in viata, prin iertare.

                            El ne ajuta sa avem compasiune fata de noi si fata de ceilalti. Ne duce in trecut si ne atrage atentia asupra unor situatii neplacute, incercand sa scoata in lumina lucrurile bune pe care a trebuit sa le invatam. Cea mai puternica modalitate de vindecare emotionala are loc prin iertare. Acest lucru nu inseamna ca cine ti-a gresit a facut un lucru bun, ci trebuie doar sa refuzi sa mai mentii in tine acele toxine specifice neiertarii.Si daca nu poti ierta faptele cuiva, atunci poti ierta persoana in sine. Astfel ca, privind din aceasta perspectiva,  atunci cand ierti pe cineva iti faci bine in primul rand tie si apoi celuilalt, pentru  ca te eliberezi de o incarcatura pe care o porti cu tine si care iti face rau, nu bine. Iti oferi acest dar de a obtine linistea interioara prin mila si compasiune. Il poti chema pe Jeremiel sa te ajute in acest proces, sa iti scoata la suprafata acele situatii care trebuie vindecate prin iertare.

                         Si este bine sa incepi cu tine insuti, pentru ca s-ar putea ca in multe situatii sa te invinovatesti de lucruri care crezi tu ca nu trebuiau facute, dar trebuie sa stii ca nimeni nu este perfect si ca invatam pe tot parcursul vietii.Trebuie sa te armonizezi cu copilul din tine.  Apoi e bine sa te gandesti la parinti, la copii, frati, surori, rude, parteneri, prieteni.

                         Acest proces al iertarii este de durata, insa este extrem de important sa vrei sa il incepi, sa ceri ajutor in aceasta directie, sa il rogi pe Jeremiel sa te ajute sa vindeci toate situatiile din trecut si sa elimine acest tipar repetitiv de a mentine neiertarea in viata ta de zi cu zi.

                        Iertarea nu este un proces vizibil si tine foarte mult de interiorul nostru, de aceea si lucrarile lui Jeremiel pot fi considerate mai subtile decat ale altor arhangheli. Sunt oameni care pot spune ca au iertat pe o persoana care le vine in minte cand lucreaza cu Jeremiel. Dar acele persoane pot descoperi de exemplu, la un moment dat,  ca de fapt adultul a iertat insa copilul din el, copilul interior nu a iertat. Am putea spune ca Jeremiel lucreaza cu o parte extrem de sensibila a noastra, el lucreaza foarte mult cu sufletul nostru si cu inima noastra si stie sa fie un confident de nadejde, de o subtilitate extrem de rara. Poti sa lucrezi cu el pe cele mai intime subiecte ale tale; le veti sti doar voi doi. El ajunge intr-un loc in care ego-ul nu se poate manifesta.
Trimiteți un comentariu