.

.
Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a ne aviza ca trebuie sa schimbam drumul pe care am mers pâna acum. Nu întâmplator, Iisus a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” Este prima oara în istoria Universului când, în planul celest, s-a decis ca lumea noastra sa fie izbavita nu prin moarte, ci prin spiritualizare.
Ni s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea. Este rândul nostru sa raspundem chemarii divine.
Suntem cu totii prinsi acum în marele val al purificarii, al trecerii de la materialitate la spiritualitate. Am certitudinea ca „ora astrala a omenirii” este aproape. De dincolo ni s-au dat toate semnele si toate avertismentele. Sper sa avem întelepciunea necesara de a nu pierde si aceasta ultima sansa.

Dumitru Constantin-Dulcan

”La școala vieții nu se dau diplome. Promovarea este pecetluită cu fericirea, iar corigența cu nefericirea. Se dau restanțe până se iau note de trecere la toate examenele. Fiecare clipă pe care o trăim reprezintă șansa de a schimba totul în viața noastră. Rușinea și critica nu schimbă niciodată o persoană. Lumea are nevoie de dragoste.
Orice om are o poveste. Dacă ar sta cineva să te asculte ar scrie o carte sau poate ar face un film la care unii ar plânge, alții ar râde. Într-o zi vom zâmbi cu toții dintr-o poză de album. Învățăm să privim spre cruce, spre Hristos, spre Înviere. Adorm mestecând cele trei cuvinte… Această clipă nu se mai întoarce niciodată!…


Publicat de Ieromonah Hrisostom Filipescu

luni, 1 aprilie 2013

Chakre

Despre chakrele secundare nu voi vorbi aici. Voi spune doar ca exista si multe alte chakre, mai mici pe trupul fizic, precum si chakrele aflate în corpul energetic.

Intreaga lume in care traim, pe care o percepem sau o percepem mai putin,  este creata din particule de materie. Materia poate lua diverse forme in functie de energia emisa. Asa cum fiecare element chimic este format din atomi – care au o anumita energie sau vibratie – asa este creat si corpul uman.  Suntem compusi in cea mai mare parte din apa (70%) si parte mai mica (30%) din materie solida, asadar am putea sa tragem concluzia ca suntem cel mai complex “compus chimic” de pe planeta, o adevarata inginerie.

Stiind ca fiecare element chimic este compus din atomi care au energie putem sa ne imaginam usor cata energie emite corpul uman. La fel cum energia atomului nu este perceputa de ochiul uman (ochiul fizic),  nici energia emisa de corp nu este perceputa de ochiul fizic, dar omul  are mai multe simturi si exista alte modalitati prin care putem percepe si energia umana.
Invataturile vechi descriu omul ca fiind alcatuit dintr-un corp fizic si un corp eteric (subtil). Legatura dintre corpul fizic si cel subtil este realizata prin intermediul chakrelor (in sanscrita “chakra” inseamna “roata”). Chakrele corpului uman sunt vortexuri (spirale) energetice.

 

În sancrita CHAKRA înseamna ROATA. Ele seamana dealtfel cu niste mici discuri ce se rotesc, si sunt de marimea unei monede.
Sunt centri energetici ce primesc si emit energie si informatie. Sunt legate între ele si fiecare cu întregul corp. Fac legatura între fiinta
si universul în care traieste. Prin intermediul neurotransmitatorilor ele sunt cele ce fac legatura între emotiile noastre, nervi si hormoni. Fiecarei chakre îi corespund anumite organe ale trupului si un anumit gen de emotie. Întelegerea functionarii si a rolului chakrelor ne ajuta sa prevenim bolile, dar si blocajele energetice cauzatoare de neplaceri în viata de fiecare zi. Orice boala se manifesta întai la nivelul corpului energetic si apoi în cel fizic. Boala este de fapt un dezechilibru energetic. Controland sfera mentala, afectiva si emotionala putem sa curatam si sa echilibram sistemul, chiar si atunci cînd dezechilibrul s-a produs

CHAKRA UNU SI ROSU

ROSU e culoarea pasiunii, a iubirii înfacarate, a energiei fizice, a sangelui, a vinului rosu, a macilor de pe camp, a trandafirilor, culoarea chakrei unu si a zodiei Scorpion, a rubinului.Cand vreti sa atrageti atentia sau sa starniti pasiuni îmbacati-va în rosu, la fel si cand va este frig, e o culoare calda, energizanta.
CHAKRA 1 – Muladhara – denumire ce vine de la cuvandtul compus "mula" – radacina si "adhara" – baza, sau suport. Situata la baza coloanei vertebrale ea face legatura cu pamantul, cu energiile telurice de care avem nevoie ca sa ducem o viata sanatoasa si echilibrata.
Glandele – SUPRARENALE, nota – do, Planete - SOARE SI MARTE.
ROLUL EI: De ea depinde dezvoltarea VOINTEI, asigurarea AUTONOMIEI si a
IDENTITATII persoanei, exprimarea Sinelui, dorinta de a actiona, nevoia de siguranta si recunoastere. E locul acumularii rezidurilor chimice produse de emotii, de amintiri, conflicte, atiudini, credinte.
DEFICIENTE.
PE PLAN FIZIC, Daca e blocata aceasta chakra, omul poate suferi de: hemoroizi, dureri de coloana si are circulatia periferica proasta, picioarele reci, anemie, deficit de fier, oboseala, tonus muscular scazut.
EMOTIONAL daca ea functioneaza prost are ca efect stari de furie, complex de inferioritate, egoism, manie sau timiditate, persecutie, rusine, teama sau o stare de neatentie, un fel de a fi "aerian", cu capul in nori..

CHAKRA DOI SI PORTOCALIU


PORTOCALIU e culoarea veseliei, a bucuriei, a oamenilor activi, a portocalei, a vitalitatii, a caldurii solare, a sanatatii, a unui anumit tip de coral, a florilor de vara, a dovleacului copt…
Cand vreti sa fiti energizati si activi, sa va infrangeti oboseala fizica, sa va ancorati în realitatea fizica inconjuratoare, sa dati impresia a fi un om de actiune si vesel, îmbracati-va în portocaliu.
CHAKRA 2 – Svadisthana – adica "sva" – cel care-si apartine si "dhistana" adica locul tau actual. Localizata cam la distanta de o palma sub ombilic.
Glandele - GONADELE. Nota – re. Planete - LUNA SI VENUS.
Este sediul SINELUI, adica a tot ceea ce suntem noi cu adevarat, fie ca suntem constineti sau nu. Sinele este sediul inconstietului, al adevaratului EU, exista în el o memorie infinita, ancestrala, a fiintei de la inceputurile existentei sale pe Pamant (vieti anterioare). Aceasta memorie actioneaza asupra noastra în mod subtil si ne trimite spre actiuni ale caror motive nu le constientizam uneori cu adevarat, e sediul a ceea ce ne dorim cu adevarat, e sediul pulsiunilor, tensiunilor si dorintelor noastre, e chakra SEXUALA. Corespunde dorintei de a avea si de a iubi, sub aspect emotional si fizic, dorintei de stabilitate, nevoii de securitate si afectiune, o expresie a imaginii personale.

DEFICIENTE

FIZICE:Cand nu functioneaza cum trebuie pot fi afectate: viata sexuala, (frigiditate, impotenta) vezica urinara, rinichii, tulburari menstruale, sensibilitate fata de substantele toxice din mediu, spasme musculare.
EMOTIONAL: lacomie, dorinta de a poseda si acumula, teama de saracie, de batrinete, gelozie, invidie, ura, confuzie, complexe, ostilitate, probleme in relatiile cu sexul opus.


CHAKRA TREI SI GALBEN

GALBENUL e culoarea Soarelui, a aurului, a graului copt, a papadiei, a lamaei, a campului de floarea soarelui. Culoarea intelectului, a stralucirii data de charisma, a frumusetei spirituale, a aurei celor evoluati si foarte aproape de Lumina divina, a bucuriei, a verii, a zodiei Leu, a citrinului, chilimbarului si sofranului (cu care bunicii nostri dadeau culoare cozonacului).
CHAKRA 3 – Manipura – însemnand "piatra pretioasa stralucitoare" sau "lotusul cu giuvaeruri". Este localizata în plexul solar, în dreptul stomacului imediat sub cosul pieptului.
Glande: PANCREAS, SPLINA. Planeta – MERCUR. Nota – mi.
Este SEDIUL PUTERII SPIRITUALE, al emotiilor, al controlului starilor afective, (de aici fluturii la stomac cauzati de emotii pe care trebuie sa stim sa-i linistim).
Sediul de unde pornesc energiile psihice, un adevarat izvor de energie. Are legatura cu VOINTA, AUTORITATEA, FORTA PERSONALA, AUTOCONTROLUL si cu dorinta de a sti, învatarea, exprimarea ideilor.

DEFICIENTE:
FIZIC acestea se materializeaza sub forma de indigestie, ulcer, bulimie sau anorexie, hipoglicemie, diabet, pancreatita, artrita, probleme intestinale, unele afectiuni ale pielii, alergii.
EMOTIONAL: teama, intimidare, teama de responsabilitate, neîncredere în sine si/sau în altii, dorinta exagerata de putere si autoritate, dificultate in luarea deciziilor, neatentie, lipsa de concentrare, anxietate, mentalitate rigida, falsitate.

CHAKRA PATRU SI VERDE

VERDE este culoarea vietii, a planetelor ce ne dau oxigen si ne hranesc, culoarea ierbii, a smaraldului, a marii uneori, a sperantei, a încrederii în sine, a iubirii fata de natura, univers si tot ce e viu, a relaxarii sufletesti, a jadului verde, a vindecarii.
CHAKRA 4– Anahata – adica "intangibil" sau " ce nu poate fi lovit", este chakra inimii situata in dreptul inimii.
Glanda TIMUS. Planeta – JUPITER. Nota – fa.
PUNCT DE TRANZITIEîntre centrii inferiori si cei superiori. E chakra IUBIRII sub toate aspectele ei. Localizata în dreptul SUFLETULUI.
Controleaza aspecte ce tin de IUBIREA DIVINA SI UMANA, unirea si tranferul dintre ele. Compasiune, iertare, deschidere, sentimentul identitatii persoanei.
DEFICIENTE: Proasta functionare e cauzata de probleme emotionale de natura sentimentala, probleme de iubire, sau de schimbari importante în viata ce dau temeri, de sentimentele negative, de frica de a pierde iubirea..
FIZIC pot apare boli de inima sau plamani, hipertensiune sau hipotensiune, cresterea pulsului, aritmie, stari de epuizare, atac de panica, îmbujorare excesiva, astm, alergie, cancer pulmonar, dureri de mijloc partea superioara, congestie, infarct, pneumonie.
EMOTIONAL sensibilitate emotionala, instabilitate, stari de euforie sau de disperare ori alternanta lor, sentimente de pierdere, separare, indiferenta sau iubire exagerata, mahnire, pretentii, judecati, ostilitate, teama, egoism, griji, relatii nesatisfacatoare cu ceilalti oameni.

CHAKRA CINCI SI ALBASTRU

ALBASTRU – culoarea cerului, culoarea simbolica a apei, a sigurantei si stabilitatii, a comunicarii, a serenitatii, a zborului
spre inaltimi, a turcoazului, aquamarinului, a ametistului, relaxare mentala.
CHAKRA 5– Vishuddha – în traducere însemnand "a purifica", aceasta este localizata în dreptul gatului la baza lui.
Glanda TIROIDA. Nota – sol. Planeta – SATURN.
E chakra COMUNICARII, a vointei de a crea, a inspiratiei si a responsabilitatii, a manifestarii propriei persoane în scopul realizarii sinelui, a dorintelor, a viselor personale. Ea formeaza LEGATURA INTRE CORPUL FIZIC SI CORPUL
INTELECTULUI CONSTIENT numit KA. Ea redirectioneaza energiile corpului energetic sacral catre un nivel superior, tranformandu-le în idei personale, creativitate. Ea transforma CUVANTUL în CREATIE. Are capacitatea de a tranforma vibratia în materie.
DEFICIENTE:
Daca NU functioneaza cum trebuie efectul FIZIC este: suferim de afectiuni ale tiroidei, sistemului endocrin, dureri de gat, tuse, raceli, herpes, infectii virale sau bacteriene, sistem imunitar slab, inflamare ganglioni sau gingii, scolioza, laringita.
EMOTIONAL – teama de a vorbi, de a fi tu însuti, de a crea, de a-ti expune ideile si creatiile, de a comunica cu ceilalti în orice mod, suparare ascunsa, risipirea energiei creatoare, teama de esec sau de succes, depresie, timiditate, blocarea creativitatii, probleme în realizarea dorintelor si a viselor si impotenta de a te exprima sub orice aspect, de a trai asa cum in sinele tau esti cu adevarat.CHAKRA SASE SI CULOAREA INDIGO

INDIGO este culoarea cerului înstelat cand e senin, a spiritualitatii, a pacii intense, a linistii sufletesti si mentale, a infinitului, a creatiei, a divinitatii din noi si de dincolo de noi, a safirului indigo, a sodalitului.CHAKRA 6 – Ajna – localizata în mijlocul fruntii, care se traduce prin "a sti", "a recepta", "a comanda" numita si AL TREILEA OCHI,
prin care clarvazatorii vad dincolo de lumea materiala, patrunzand în cea a "nevazutelor".
Glanda – PITUITARA. Nota – la. Planeta – URANUS.
E chakra PUTERII SI A CONTROLULUI. Controleaza aspectul evolutiei vointei si a integrarii în grup, capacitatea de conducere, organizare, responsabilitate, charisma, atractie si dorinta. Face legatura între corpul HAIDIT, al intelectului inconstient si trupul fizic. Este centrul ÎNTELEPCIUNII si al INTUITIEI, al senzatiei "eu stiu" un lucru de care nu am aflat inca prin metodele lumii fizice.
DEFICIENTE
FIZIC acestea pot fi: dureri de cap, defecte de vedere, ameteli, abuz de alimente sau medicamente, probleme cu sinusurile, tumori cerebrale, afectiuni oculare, surditate, încordare.
EMOTIONAL are ca efect sentimente de superioritate, aroganta, grandoare, egoism, resentimente, lacomie, manipularea celorlalti, anxietate, confuzie mentala, lipsa capacitatii de concentrare si de a invata, lipsa întelegerii spirituale si neputintade a invata din experientele vietii, paranoia, probleme de autoevaluare.


CHAKRA SAPTE SI VIOLET

VIOLET – o culoare a florilor de primavara, a spiritualitatii, a bucuriei mentale si spirituale, a extinderii prin iubire creatoare, a bucuriei divine, a ametistului si cuartului.
CHAKRA 7 – Sahasrara care se traduce prin "de o mie de ori", este chakra COROANEI, localizata deasupra capului, foarte aproape de crestet. E chakra LEGATURII OMULUI CU UNIVERSUL.
Glanda – PINEALA. Planeta – NEPTUN. Nota – si.
Este chakra INTUITIEI, face legatura dintre CORPUL KHU al CONSTIENTULUI COLECTIV si CORPUL FIZIC. Responsabila de alinierea propriului Sine cu
SINELE SUPERIOR. Unificarea transcendentala si experimentarea divinului din noi, autoîmplinirea prin împlinirea propriilor dorinte dar si prin servirea celorlati, constient fiind ca astfel esti în slujba divinitatii


DEFICIENTE:
FIZIC dereglari ale auzului, vederii, sistemului nervos, catarcta, surditate, nevrite,dureri de cap, isterie, agitatie, insomnii, balbaiala.
EMOTIONAL inadaptabilitate si înstrainare, sensibilitate exagerata,
vulnerabilitate, fobii, obsesii, depresii, teama irationala, sentiment de posedare,gandire negativa sau irationala, crize psihice.
Trimiteți un comentariu