.

.
Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a ne aviza ca trebuie sa schimbam drumul pe care am mers pâna acum. Nu întâmplator, Iisus a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” Este prima oara în istoria Universului când, în planul celest, s-a decis ca lumea noastra sa fie izbavita nu prin moarte, ci prin spiritualizare.
Ni s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea. Este rândul nostru sa raspundem chemarii divine.
Suntem cu totii prinsi acum în marele val al purificarii, al trecerii de la materialitate la spiritualitate. Am certitudinea ca „ora astrala a omenirii” este aproape. De dincolo ni s-au dat toate semnele si toate avertismentele. Sper sa avem întelepciunea necesara de a nu pierde si aceasta ultima sansa.

Dumitru Constantin-Dulcan

”La școala vieții nu se dau diplome. Promovarea este pecetluită cu fericirea, iar corigența cu nefericirea. Se dau restanțe până se iau note de trecere la toate examenele. Fiecare clipă pe care o trăim reprezintă șansa de a schimba totul în viața noastră. Rușinea și critica nu schimbă niciodată o persoană. Lumea are nevoie de dragoste.
Orice om are o poveste. Dacă ar sta cineva să te asculte ar scrie o carte sau poate ar face un film la care unii ar plânge, alții ar râde. Într-o zi vom zâmbi cu toții dintr-o poză de album. Învățăm să privim spre cruce, spre Hristos, spre Înviere. Adorm mestecând cele trei cuvinte… Această clipă nu se mai întoarce niciodată!…


Publicat de Ieromonah Hrisostom Filipescu

joi, 4 aprilie 2013

Hotsurei hoHatsurei ho

Hatsu = invoca, a genera
Rei = spirit
ho = metoda
Hatsu rei Ho = Metoda de a genera Reiki

Multi practicanti considera ca practicarea acestui exercitiu duce la cresterea, intensificarea conexiunii cu energia Reiki.
De aceea este recomandat ca aceasta meditatie sa devina o practica zilnica. Aceasta va duce la amplificarea abilitatilor de a folosi Reiki avand un efect cumulativ in dezvoltarea spirituala.

De asemenea se pare ca la origine, aceasta tehnica a fost creata ca un ritual in cadrul caruia parcticantul primeste Reiju.

Hatsurei ho poate fi practicat stand pe scaun sau in seiza.

Meditatia Hatsurei ho este impartita in mai multe sectiuni: Focalizarea, Baia uscata, Conectarea, Respiratia de curatarea spiritului, etc. Aceasta clasificare este facuta pentru ca tehnica sa fie retinuta mai usor. In practica, Hatsurei ho functioneaza ca un tot unitar.

Descrierea tehnicii Hatsurei ho

Atunci cand este practicata in grup, ea se numeste Shuyo ho.

Coloana trebuie sa fie dreapta dar nu tensionata.
Palmele indreptate in jos se tin relaxate pe coapse.
Inchideti ochii si concentrati-va atentia in zona Tanden - in interiorul corpului la jumatatea distantei dintre ombilic si osul pubian.

Cateva momente relaxati-va si urmariti in liniste respiratia fara sa o influentati. Nu interferati cu ritmul normal al inspiratiei si expiratiei, fiti doar un spectator al respiratiei fara sa depuneti nici un efort.

Focalizarea (Mokunen)
Fiind interiorizat, faceti urmatoarea afiramtie mentala: "Acum incep meditatia Hatsurei ho".

Baia uscata (Kenyoku)
Prima parte a tehnicii Hatsurei ho este o curatare energetica sau nivelarea aurei si poate fi folosita si separat pentru a realiza o deconectare fata de oameni, lucruri, ganduri, emotii, situatii, energii etc.

Aceasta tehnica poate fi facuta cu contact fizic sau poate fi realizata fara atingere, dar la suprafata corpului, in aura.

In timp ce respiratia decurge fara efort, inspirati pe nas si expirati pe gura.

Ridicati mana dreapta deasupra umarului stang cu varfurile degetelor pozitionate in zona unde se termina clavicula. Palma este deschisa si orientata spre corp.
Miscati mana in diagonala in josul corpului dinspre umarul stang spre soldul drept intr-o miscare lina ce sugereaza o actiune de periere.
Apoi aduceti mana stanga in dreptul umarului drept si repetati miscarea in diagonala spre soldul stang.
Repetati aceasta secventa de miscari de trei ori periind aura de sus in jos, in diagonala, cu fiecare mana.

Apoi plasati mana dreapta la nivelul umarului stang, tinand mana stanga drept in fata dvs. Miscati mana dreapta de-a lungul exteriorului mainii stangi intr-o miscare de periere, in jos pana la varful degetelor. Repetati aceeasi miscare de periere cu mana stanga pe exteriorul mainii drepte. Repetati acest proces cu amble maini inca o data.

In versiunea Gendai ho, Kenyoku se executa in modul urmator: mana dreapta perie de la umarul stang pana la soldul drept; mana stanga perie de la umarul drept la soldul stang; mana dreapta perie de la umarul stang pana la soldul drept (aceasta miscare se executa pe expiratie scotand sunetul haa).
Apoi plasand mana dreapta la nivelul umarului stang, cu mana stanga tinuta drept in fata dvs. miscati mana de-a lungul exteriorului bratului drept in jos pana la varful degetelor. Repetati miscarea cu mana stanga de-a lungul mainii drepte. Repetati cu mana dreapta de-a lungul mainii stangi.

Versiunea Kenyoku din Gendai ho este prezentata ca versiunea originala Usui. Totusi, alte surse, descriu versiunea Usui ca executand perierea mainii pe interior in loc de exterior. Alta versiune descrie perierea de la nivelul incheieturii pana la varful degetelor tinand palma deschisa in loc de intreg bratul.

Folositi ghidarea intuitiei in alegerea versiunii dvs.

Conectarea
Acest pas este din versiunea Hiroshi Doi, aparent nefacand parte integranta a formei originale de Hatsurei ho.

Ridicati mainile deasupra capului pastrand palmele la aceeasi departare cu latimea umerii. Palemele sunt orientate spre in sus iar varful degetelor spre exterior.

Imaginati-va si simtiti energia Reiki, curgand de sus, intrand ca o coloana de lumina prin palmele deschise. Aceasta lumina stralucitoare coboara prin brate in intreg corpul si se acumuleaza in zona Tanden-ului.

Cand simtiti curgerea energiei Reiki, lasati incet mainile pe coapse cu palmele orientate in sus.

Respiratia de curatare a spiritului (Joshin kokyu ho)
Cateva momente relaxati-va si urmariti in liniste respiratia fara sa o influentati. Nu interferati cu ritmul normal al inspiratiei si expiratiei, fiti doar un spectator al respiratiei fara sa depuneti nici un efort.

Dupa cateva momente, cu atentia indreptata in zona Tanden-ului, imaginati-va cum energia Reiki incepe sa curga de sus formand o coloana de lumina alb stralucitoare. Urmand respiratia naturala si fara efort, energia patrunde prin chakra coroana si curge in interiorul corpului acumulandu-se in zona Tanden-ului.

In momentul dinnaintea expiratiei, constientizati cum energia se intensifica, devine tot mai stralucitoare si luminoasa iradiind in intreg corpul, dizolvand si inlaturand orice stress, tensiuni negative contribuind la refacerea intregii structuri energetice a fiintei.

In timpul expiratiei fiti constient ca emanati lumina prin fiecare por de pe intreaga suprafata a corpului si intrega energie iradiaza in toate directiile spre infinit.

Continuati acest exercitiu atat timp cat va simtiti confortabil.

Lasati corpul sa-si mentina ritmul natural al respiratiei. Nu trebuie sa existe nici o interferenta in procesul natural de inspir si expir. Respirati relaxat, fara efort.

Unele persoane pot experimenta un flux de energie fierbinte sau alte senzatii in timpul practicii Hatsurei ho, care sunt considerate normale.

Mainile in rugaciune (Gassho)
Cand sunteti pregatit, pastrand ochii inchisi, aduceti mainile impreunate in pozitia gassho. Indreptati-va apoi usor atentia din zona Tanden in zona de atingere a celor doua degete mijlocii.

Uitati orice altceva.

Nu mai exista nimic altceva.

Mentineti aceasta stare de constiinta atat timp cat doriti.

Acesta este ultimul pas in executia Hatsurei ho in varianta originala folosita de sensei Usui. Hiroshi Doi si alti maestrii au adugat urmatoarele elemente:

Concentrarea Meditatia (Seishin Toitsu)
Este momentul din ritualul Hatsurei ho in care elevul primeste Reiju-ul.

Cand sunteti pregatit, continuand sa respirati fara efort, constientizati in timpul inspiratiei cum prin palme se absoarbe energia cristalina, Reiki pentru ca apoi sa fie condusa si acumulata in zona Tanden.

In momentul dinnaintea expiratiei, constientizati cum energia se intensifica, devine tot mai stralucitoare si luminoasa in zona Tanden-ului.

In timpul expiratiei constientizati cum energia intens stralucitoare Reiki este impinsa din zona Tanden-ului spre maini si apoi in afara corpului in aura.

Continuati exercitiul atat timp cat doriti.

Repetati Principiile Reiki de trei ori (Gokai Sansho)
Cand sunteti pregatit, repetati Gokai: Cele cinci Principii Reiki de trei ori cu voce tare si in inima.

Kyo dake wa - Just for today - Doar pentru azi
Okoru-na - Don't get angry - Nu te supara
Shinpai suna - Don't worry - Nu te ingrijora
Kansha shite - Be grateful - Multumeste pentru binecuvantarile primite
Gyo o hage me - Work hard - Muceste cinstit
Hito ni shinsetsu ni - Be kind to others - Fii bun cu semenii tai si cu toate fiintele vii

Focalizarea (Mokunen)
Aducand mainile pe coapse, afirmam mental: "Am incheiat Hatsurei ho".
Trimiteți un comentariu