.

.
Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a ne aviza ca trebuie sa schimbam drumul pe care am mers pâna acum. Nu întâmplator, Iisus a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” Este prima oara în istoria Universului când, în planul celest, s-a decis ca lumea noastra sa fie izbavita nu prin moarte, ci prin spiritualizare.
Ni s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea. Este rândul nostru sa raspundem chemarii divine.
Suntem cu totii prinsi acum în marele val al purificarii, al trecerii de la materialitate la spiritualitate. Am certitudinea ca „ora astrala a omenirii” este aproape. De dincolo ni s-au dat toate semnele si toate avertismentele. Sper sa avem întelepciunea necesara de a nu pierde si aceasta ultima sansa.

Dumitru Constantin-Dulcan

”La școala vieții nu se dau diplome. Promovarea este pecetluită cu fericirea, iar corigența cu nefericirea. Se dau restanțe până se iau note de trecere la toate examenele. Fiecare clipă pe care o trăim reprezintă șansa de a schimba totul în viața noastră. Rușinea și critica nu schimbă niciodată o persoană. Lumea are nevoie de dragoste.
Orice om are o poveste. Dacă ar sta cineva să te asculte ar scrie o carte sau poate ar face un film la care unii ar plânge, alții ar râde. Într-o zi vom zâmbi cu toții dintr-o poză de album. Învățăm să privim spre cruce, spre Hristos, spre Înviere. Adorm mestecând cele trei cuvinte… Această clipă nu se mai întoarce niciodată!…


Publicat de Ieromonah Hrisostom Filipescu

joi, 21 noiembrie 2013

Ceasul energetic al corpului

Ceasul energetic al corpului descrie funcţionarea meridianelor pe parcursul unei zile. Acestea se activează cu precădere în anumite intervale orare, reglate după ritmurile circadiene ale locaţiei în care omul trăieşte. De aceea atunci când ne simţim obosiţi la o anumită oră putem să intuim în ce arie a corpului avem anumite deficienţe.

De-a lungul meridianelor energetice fluxul energiilor vitale Qi circula parcurgand un ciclu complet in 24 de ore, in fenomenul denumit “marele circuit cosmic”. In acest interval, fiecare meridian are o perioada de activitate maxima de circa doua ore, urmata de perioada de repaus aferenta, cu activitate minima, tot de doua ore.
 Circulatia campurilorvitale Qi prin corp este antrenata de componenta Iong; peste aceasta se suprapun puseurile si fluctuatiile componentei Wei cu reveniri odata la circa 28 minute. Intre perioada de liniste si cea de maxim, meridianul functioneaza la un nivel moderat. Exista cate o perioada de maxim si minim relative, situate temporal in perioada zilei opusa “puseului” principal.
In plus, aceste ciclicitati ale fluxului Qi sunt influentate si de ritmurile si fluctuatiile fenomenelor climatice si astronomice – anotimpurile, miscarile astrelor, epocile cosmice si respectiv erele geologice -, fenomene explicate partial de teoria bioritmurilor in etologie cat si contextual de catre astrologie. In practica uzuala este utila respectarea orarului Qi – dupa legea firii – pentru planificarea si efectuarea activitatilor zilnice si a evenimentelor deosebite. De exemplu se recomanda optimizarea programului cotidian dupa “marele circuit cosmic” al fluxurilor vitale Qi, dar si efectuarea interventiilor chirurgicale in perioada de minim a organului operat, pentru a-l menaja. In termeni populari, aceste realitati se exprima in sintagmele “ceasul bun” sau “ceasul rau” ori in proverbul “toate la timpul lor”.
Ceasul energetic al corpului
Ceasul energetic al corpului

Sursa:  http://yijinjing.ro/corpul-uman/ceasul-energetic-al-corpului/
Trimiteți un comentariu