.

.
Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a ne aviza ca trebuie sa schimbam drumul pe care am mers pâna acum. Nu întâmplator, Iisus a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” Este prima oara în istoria Universului când, în planul celest, s-a decis ca lumea noastra sa fie izbavita nu prin moarte, ci prin spiritualizare.
Ni s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea. Este rândul nostru sa raspundem chemarii divine.
Suntem cu totii prinsi acum în marele val al purificarii, al trecerii de la materialitate la spiritualitate. Am certitudinea ca „ora astrala a omenirii” este aproape. De dincolo ni s-au dat toate semnele si toate avertismentele. Sper sa avem întelepciunea necesara de a nu pierde si aceasta ultima sansa.

Dumitru Constantin-Dulcan

”La școala vieții nu se dau diplome. Promovarea este pecetluită cu fericirea, iar corigența cu nefericirea. Se dau restanțe până se iau note de trecere la toate examenele. Fiecare clipă pe care o trăim reprezintă șansa de a schimba totul în viața noastră. Rușinea și critica nu schimbă niciodată o persoană. Lumea are nevoie de dragoste.
Orice om are o poveste. Dacă ar sta cineva să te asculte ar scrie o carte sau poate ar face un film la care unii ar plânge, alții ar râde. Într-o zi vom zâmbi cu toții dintr-o poză de album. Învățăm să privim spre cruce, spre Hristos, spre Înviere. Adorm mestecând cele trei cuvinte… Această clipă nu se mai întoarce niciodată!…


Publicat de Ieromonah Hrisostom Filipescu

miercuri, 20 noiembrie 2013

Parintele Argatu - Despre Farmece Vraji si Puterea Diavolului partea 1 d...


Parintele Ilarion Argatu este unul dintre marii duhovnici ai vremurilor noastre. “Trebuie sa nu uitam nici o clipa ca zilele noastre sunt scurte pe Pamant. Dar eternitatea, vesnicia o avem in cer, promisa de Dumnezeu, si pe aceea trebuie sa o pastram cu sfintenie” (Parintele Ilarion Argatu). Mare duhovnic si nevoitor, parintele este unul dintre cei mai renumiti preoti ortodocsi exorcisti romani.
Parintele Ilarion s-a nascut la data de 2 august 1913, in localitatea Valea Glodului, comuna Vulturesti, judetul Suceava, si a adormit in data de 11 mai 1999, la Manastirea Cernica.
In anul 2006, dupa trecerea a sapte ani de la adormirea lui in Domnul, trupul parintelui Ilarion Argatu, inmormantat in Biserica din Boroaia a fost scos la lumina. Minune! Trupul parintelui s-a aflat intreg si neputrezit, avand culoarea si caracteristicile specifice Sfintelor Moaste. Cu toate acestea, parerile despre parintele Argatu sunt inca impartite.
Trupul parintelui Ilarion Argatu a fost spalat in Aghiazma, uns cu untdelemn sfintit si cu mir. Desi se dorea ca osemintele sa ramana in biserica timp de 40 de zile, iar mai apoi sa fie ingropate in curtea bisericii, credinciosii au construit un baldachin din lemn si o racla si l-au asezat in pronaosul bisericii.
Despre parintele Argatu, IPS Teodosie, spune: “Viata sa a fost o flacara. Se ruga pana adormea si se trezea rugandu-se.” Primul criteriu in canonizarea unui sfant este marturisirea de credinta ortodoxa, iar mai apoi pilda vietii si a invataturii propovaduite. Parintele Argatu indeplineste acest prim criteriu, cat despre culoare ramasitelor sale, si acestea sunt i galbene si placute la culoare, precum ceara. Desi nu toti se raporteaza la fel la cazul Parintelui Ilarion Argatu, acesta a fost si ramane unul dintre marii parinti duhovnicesti ai tarii noastre.
  http://www.crestinortodox.ro/
Trimiteți un comentariu