Marea Invocatie a Lordului Maitreya


Fie ca din punctul de Lumină din cugetul lui Dumnezeu Să se reverse Lumina în mintea oamenilor. Fie ca Lumina să se reverse pe Pământ. Fie ca din punctul de Iubire din inima lui Dumnezeu Să se reverse Iubirea în inimile oamenilor. Fie să se întoarcă Christos pe Pământ. Fie ca din centrul unde Vointa lui Dumnezeu e cunoscută Scopul să îndrume vointa mică a oamenilor – Scopul pe care Maestrii îl cunosc si îl servesc. Fie ca din centrul pe care-l numim specia umană Planul Iubirii si al Luminii să se împlinească Si să închidă usa locului unde sălăsluieste răul. Fie ca Lumina si Iubirea si Puterea să reinstaureze planul pe Pământ. (Trimisa de Lord Maitreya prin Djwhal Khul in cartile lui Alice Bailey)

.

Cuvintele "Evangheliei copte a lui Toma: afirmă:"Iisus a spus: dacă vă vor spune vouă: De unde veniți?, spuneți-le: Noi am venit din lumină, din locul în care Lumina s-a născut prin sine însăși... de vă vor spune vouă: Ce sunteți voi?, ziceți: Noi suntem Fiii Săi , și suntem aleșii Tatălui celui viu. de vă vor spune vouă: care este semnul Tatălui vostru?, spuneți-le: este o mișcare și un repaus" (Cheile lui Enoh).

sâmbătă, 22 februarie 2014

Despre Karuna Ki- Arhanghelii și vindecareaPana la inceputul anilor "90" nu era cunoscut decat un singur sistem Reiki - Reiki Usui - cel care fusese transmis de catre dna Takata elevilor ei. Dar, iata ca spre sfarşitul anului 1990, doi Maeştri Reiki americani, Marcy Miller şi Kathleene Milner, printr-un neobişnuit concurs de imprejurari, primesc 3 simboluri din partea unei entitaţi energetice perfect asemanatoare lui Sai Baba. Ele au fost foarte surprinse ca insuşi Sai Baba le-a transmis noile simboluri, fiind convinse, totuşi, de autenticitatea experienţei traite. Acest eveniment, care a avut loc undeva in SUA aduce o deschidere nemaivazuta, un spirit cu totul nou in lumea Reiki-ului. In aceeaşi perioada, alte persoane din SUA sunt "atinse" de acelaşi fenomen şi dupa scurt timp alte 5 simboluri au fost primite in circumstanţe similare.


Aceste 8 simboluri incep sa circule prin lumea Reiki-ului şi, pe masura ce practicanţii le primesc, prin iniţiere, ei observa potenţialul terapeutic, intensitatea energiei şi transformarile din propriile lor vieţi.Una dintre persoanele care au primit simboluri in timpul schimbului de iniţieri cu alţi Maeştri Reiki, este William L. Rand. Folosindu-le, William işi da seama ca potenţialul acestor simboluri este şi mai vast decat cel care ii fusese comunicat.

El incepe atunci o perioada de meditaţie asupra simbolurilor ca atare şi asupra utilizarii lor. In final, el resimte ghidarea de a le "rearanja" intr-un sistem in sine, separat de sistemul Usui. Concepe aşadar protocoalele de iniţiere, creeaza un Manual cu explicaţii complete asupra utilizarii simbolurilor şi la finele lui 1994, propune acest sistem sub forma unui nivel de pregatire. Evident, pentru ca toata lumea "ştia" ca simbolurile veneau din partea lui Sai Baba, William şi-a numit sistemul "Reiki Sai Baba". De indata, i s-a atras atenţia lui William Rand ca nu poate utiliza numele lui Sai Baba in scopuri comerciale. Chiar daca pentru William Rand era vorba de un scop spiritual, el a fost nevoit sa schimbe numele sistemului nou aparut.Dupa cum se intampla in viaţa, un eveniment neplacut s-a transformat intr-un impuls din partea Universului: in timpul unei meditaţii, William "aude" cuvantul Karuna. Nu cunoştea acest cuvant, insa "suna" bine! Dar cand descopera ca este un cuvant sanscrit care inseamna Compasiune, ştie ca a gasit exact numele pe care-l va purta acest sistem Reiki.Karuna este un cuvant sanscrit folosit in Hinduism, Budism şi Zen. Semnificaţia sa este "orice act intreprins pentru a alina suferinţa altei persoane". A dezvolta Karuna/Compasiunea in propria persoana este extrem de benefic: devii mai receptiv şi deschis faţa de energiile vindecatoare.  Ajutandu-i pe ceilalţi, te ajuţi pe tine; ajutandu-te pe tine, ii ajuţi pe ceilalţi.

Separarea pe care o traim in viaţa de toate zilele dispare, suntem cu toţii UNUL, iar de la concepte teoretice trecem la practica reala.Am vazut deja la primul nivel Reiki Usui ca cea mai buna maniera de a-i ajuta pe cei apropiaţi este, in primul rand, de a ne ajuta pe noi inşine; aici, aceasta idee devine fundamentala. Lucrand conştient asupra noastra, progresam mult mai rapid şi patrundem mai profund in propria noastra fiinţa. Aceasta ne permite sa avansam mai uşor şi cu mai multa compasiune spre ceilalţi.

Chiar daca sistemul Karuna Reiki nu este bagheta magica, aceasta energie ne ajuta in mod real sa ne depaşim obstacolele interioare şi sa ne inalţam spiritual.Energiile Reiki Usui şi Karuna Reiki sunt total compatibile şi perfect complementare. Expresia "energie de trezire - energie de inalţare" reprezinta perfect efectul perceput de catre practicanţii din intreaga lume.

La un moment dat, am ales sa fim iniţiaţi in Reiki şi cu aceasta mulţi dintre noi am pornit tot mai conştienţi pe calea proprie de trezire. (Nu inseamna ca trezirea nu ar fi posibila in afara sistemului Reiki, insa Reiki ne ofera o maniera concreta de a trai, de a simţi,  prin energie, efectele intenţiilor/gandurilor/ cuvintelor/gesturilor noastre.)Dupa iniţieri, multe persoane ajung sa realizeze rapid transformari spectaculoase in viaţa lor şi se aşteapta ca acestea sa continue in acelaşi ritm. Din nefericire, printre lucrurile care ne impiedica sunt propriile noastre elemente inconştiente, laturile intunecate ale fiinţei noastre.Este vorba de tipare comportamentale care s-au format puţin cate puţin inca din cea mai frageda copilarie, in raport cu diverse experienţe de viaţa. Daca una dintre aceste experienţe a fost dureroasa, ne-am decis automat sa nu mai retraim ceva asemanator pentru a nu mai suferi. Iata, aşadar, un astfel de tipar care s-a format; chiar daca motivul apariţiei a fost valabil, modul sau de funcţionare a dat naştere la rezultate neplacute, chiar la suferinţa.Analizand efectele simbolurilor Karuna, remarcam ca exista o legatura directa cu cele 5 Idealuri Reiki ale lui Mikao Usui: sa te debarasezi de griji (preocupari), de manie şi ura, sa fii un creator din ce in ce mai conştient, sa fii cinstit cu tine insuţi, sa patrunzi sensul vieţii in contextul ei cel mai cuprinzator.  Aceste 5 idei - totuşi intrutotul corecte şi armonioase - se opun tiparelor noastre inconştiente şi majoritatea dintre noi intampina dificultaţi in a trai Idealurile in mod plenar şi constant. Folosind energia Karuna Reiki reuşim sa ne detaşam mult mai uşor şi rapid de toate aceste poveri care ne impiedica sa ne inalţam.Simbolurile Karuna au un efect focalizat asupra unui anumit aspect concret al Fiinţei Umane. Datorita faptului ca noi cunoaştem diversele efecte ale simbolurilor şi pentru ca intuiţia noastra ne indruma tot mai mult, procesul de "despovarare" este mai uşor şi mai rapid şi se desfaşoara cu bucurie.Karuna Reiki a cunoscut un succes enorm chiar de la inceput, astfel incat, in prezent, acolo unde gasim Reiki Usui, gasim inevitabil şi Karuna Reiki.

Totuşi, concomitent cu succesul, au aparut diversificari şi modificari ale sistemului Karuna Reiki. Deja, in 1998, William Rand a constatat acest aspect. El nu doreşte ca acest sistem sa sufere acelaşi proces de dispersare ca şi Reiki Usui şi ia decizia sa solicite brevetarea sistemului pe care-l concepuse.In acelaşi timp, el transmite comunitaţii Reiki din toata lumea faptul ca marca depusa nu se aplica energiei - nu poţi deţine un brevet pentru energie! Marca depusa nu se aplica nici simbolurilor - simbolurile aparţin tuturor!Marca depusa se refera la sistemul in sine şi la numele acestuia: Karuna Reiki, la protocolul de iniţiere şi la Manualul respectiv. Daca cineva doreşte se utilizeze aceste simboluri intr-o maniera diferita, este liber sa o faca: in acest caz, insa, acea persoana nu va putea folosi denumirea de Karuna  Reiki.William Rand a mai facut un pas, el a elaborat un sistem de inregistrare. Este o noţiune puţin obişnuita insa valabila şi benefica: daca o persoana doreşte sa transmita (sau sa practice oficial) Karuna Reiki, ea (persoana) trebuie sa fie inregistrata. Aceasta inregistrare confirma faptul ca acea persoana a primit iniţierile conform sistemului original şi ca se angajeaza sa continue practicarea şi transmiterea sistemului in acelaşi spirit. In timpul cursurilor, acea persoana foloseşte Manualele şi certificatele originale, care sunt aceleaşi oriunde in lume. La iniţiere va respecta protocolul original pentru iniţiere, care este acelaşi peste tot. Aceasta situaţie confera claritate in practica şi predarea sistemului, rigoare (dar nu inflexibilitate), o baza comuna pentru toţi practicanţii de pretutindeni şi, desigur, o energie pura, nealterata.Invaţamantul Karuna Reiki se poate realiza pe mai multe nivele: Practicant I, Practicant II, Maestru I şi Maestru II. Totuşi, cel mai des predarea sistemului Karuna Reiki se face in 2 "nivele": Practicant (I şi II) şi Maestru (I şi II).

Nivelul Practicant este accesibil oricarei persoane care a fost iniţiata la nivelul 3 Reiki Usui, cu alte cuvinte a fost iniţiat in simbolul de Maestru Usui. La nivelul Practicant este predata intreaga parte referitoare la practica specifica pentru Karuna Reiki: cele 8 simboluri cu utilizarea şi efectele acestora, se fac 2 iniţieri, se invaţa utilizarea sunetelor in timpul tratamentelor, se face o meditaţie ghidata, etc. Este un curs intensiv şi interesant din toate punctele de vedere.Iata care sunt pe scurt cele 8 simboluri de la nivelul Practicant (I şi II):

- Primul simbol cu care se pregateşte pacientul pentru o vindecare profunda; este vorba atat de o anestezie

   spirituala cat şi de "deschiderea" accesului la memoria celulara;

- Simbolul al 2-lea declanşeaza procesul profund de autovindecare. El ajuta la dizolvarea tiparelor negative care ne

   impiedica sa ne vindecam şi ne menţin in iluzie.

- Cel de al 3-lea simbol raspandeşte iubirea in fiinţa pacientului şi restabileşte echilibrul: in toate procesele de

   vindecare, Iubirea este ingredientul principal, iar acest simbol ne ajuta sa umplem "zona de tratat" cu iubire,

   indiferent de starea sufleteasca sau de spirit;

- Simbolul al 4-lea completeaza tratamentul şi ajuta persoana sa se ancoreze. Acest proces de ancorare se refera şi la

   ceea ce numeşte procesul de recorporalizare: datorita acestui simbol, procesul de recorporalizare are loc inainte  

   chiar ca persoana sa coboare de pe masa de tratament.Urmatoarele 4 simboluri au o vibraţie mai inalta şi acţioneaza asupra aspectelor mai subtile ale Fiinţei Umane: realizeaza contactul cu Conştiinţa sa Superioara,  favorizeaza materializarea, ajuta la reactivarea puterii de decizie şi, in final, la integrarea mai uşoara a seninataţii şi a pacii interioare.Nivelul de Maestru Karuna Reiki se adreseaza persoanelor care sunt Maeştri Reiki Usui de catva timp: se recomanda un ragaz de un an intre Maiestria Reiki Usui şi cea Karuna Reiki (desigur cu o oarecare flexibilitate). Aici, se va lucra cu 4 simboluri, dar, in funcţie de sistemul Reiki Usui la care s-a facut iniţierea la Maestru, se va apela la trei, doua sau la un singur simbol nou.In afara de avantajul de a impartaşi energia Karuna altor persoane, Maiestria Karuna Reiki reprezinta un superb pas inainte pe calea dezvoltarii personale şi spirituale. O incununare a acestui minunat demers este primirea unui "nou" simbol in iniţiere - simbolul simbolurilor - pe care il vom putea activa ca şi celelalte simboluri Reiki.Graţie tuturor acestor caracteristici, Karuna Reiki este, dupa Reiki Usui, sistemul cel mai cunoscut şi practicat dintre toate sistemele din lume.

Este un sistem complementar şi nu paralel in raport cu sistemul Usui şi, deşi opereaza cu noţiuni de inalta spiritualitate, scopul acestuia fiind identic cu cel al oricarui sistem spiritual autentic: sa fim mai buni Aici şi Acum.   Fie ca sistemul Karuna Reiki sa instaureze mai multa Compasiune in Lume!

karuna ki simboluri


Curs Karuna Ki Reiki  Gradele I-II Practicant
Karuna Ki este un sistem Reiki care utilizează energia compasiunii (karuna=compasiune) prin diverse tehnici, meditaţii şi simboluri. Sistemul are rădăcini comune cu Sai Baba Reiki, Tera MaReiki, Karuna Reiki, foloseşte aceleaşi simboluri, dar sub o altă formă.
Se urmăreşte identificarea cu compasiunea, vibraţia acestei stări psihice fiind benefică atât pentru sănătatea fiecăruia, cât şi pentru atingerea pe cele mai bune căi a scopurilor propuse. Este şi motivul pentru care sistemul oferă o legătură deosebită cu zeiţa Qwan Yin, zeiţa milosteniei, a compasiunii.

Dupa Reiki Usui , KarunaKi este cel de-al doilea sistem important pentru un practicant Reiki, putandu-se spune ca acela care cunoaste si aplica Usui Reiki alaturi de Karuna Ki are la indemana toate simbolurile si tehnicile necesare pentru terapie si pentru evolutia sa spirituala.
Sunt cele opt simboluri principale, care alaturi de celelalte simboluri de la gradele superioare, constituie un adevarat “limbaj” care, utilizat in terapie, in protectie si in evolutia spirituala se dovedeste a fi extrem de eficient.

Structura Cursului:
  • -Ce este Karuna Ki
  • -Simbolurile si initierile Karuna Ki
  • -Mudre, mantre si meditatii  Karuna Ki
  • -Autotratamentul si tratamentul altor persoane folosind simbolurile Karuna Ki
  • -Protectia personala si curatarea spatiilor cu sistemul Karuna Ki
  • -Initierea Inimii
CURSUL KARUNA KI REIKI este structurat astfel:
  1.  Gradul I şi II de practicant care sunt accesibile celor care au gradul III în Reiki
  2. Karuna gradul I de practicant foloseşte 4 simboluri, iar Karuna gradul II foloseşte tot 4 simboluri, în total 8 simboluri
GRADUL I si II MAESTRU KARUNA KI REIKI:
  • Este dedicat celor care vor sa iniţieze cursanţi în gradul de Karuna Ki Reiki, I şi II practicant
  • La acest grad au acces persoanele care au făcut deja gradul de Maestru Reiki şi vor să predea şi Karuna Ki Reiki.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

.

.