.

.
Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a ne aviza ca trebuie sa schimbam drumul pe care am mers pâna acum. Nu întâmplator, Iisus a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” Este prima oara în istoria Universului când, în planul celest, s-a decis ca lumea noastra sa fie izbavita nu prin moarte, ci prin spiritualizare.
Ni s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea. Este rândul nostru sa raspundem chemarii divine.
Suntem cu totii prinsi acum în marele val al purificarii, al trecerii de la materialitate la spiritualitate. Am certitudinea ca „ora astrala a omenirii” este aproape. De dincolo ni s-au dat toate semnele si toate avertismentele. Sper sa avem întelepciunea necesara de a nu pierde si aceasta ultima sansa.

Dumitru Constantin-Dulcan

”La școala vieții nu se dau diplome. Promovarea este pecetluită cu fericirea, iar corigența cu nefericirea. Se dau restanțe până se iau note de trecere la toate examenele. Fiecare clipă pe care o trăim reprezintă șansa de a schimba totul în viața noastră. Rușinea și critica nu schimbă niciodată o persoană. Lumea are nevoie de dragoste.
Orice om are o poveste. Dacă ar sta cineva să te asculte ar scrie o carte sau poate ar face un film la care unii ar plânge, alții ar râde. Într-o zi vom zâmbi cu toții dintr-o poză de album. Învățăm să privim spre cruce, spre Hristos, spre Înviere. Adorm mestecând cele trei cuvinte… Această clipă nu se mai întoarce niciodată!…


Publicat de Ieromonah Hrisostom Filipescu

duminică, 16 martie 2014

Trezirea Constiintei Umane

Planeta Pamant, in urma cu 114 milioane de ani, intr-o dimineata oarecare, imediat dupa rasarit: prima Floare se deschidea catre Soare. Anterior acestui eveniment spectaculos care vestea o transformare in evolutia vietii plantelor, Planeta era deja de milioane de ani acoperita de vegetatie. Probabil ca Prima Floare n-a supravietuit prea mult, iar aparitia florilor a ramas un fenomen razlet din cauza conditiilor de buna seama nefavorabile inca raspandirii sale. Pana intr-o zi cand a fost atins un prag critic, dupa care pe toata intinderea planetei trebuie sa fi urmat o explozie de Culoare si Parfum pe care o eventuala Constiinta-Martor ar fi Perceput-o, desigur, daca ar fi fost Prezenta.
  Mult mai tarziu, aceste Fiinte delicate si parfumate pe care noi le numim Flori aveau sa joace un rol esential in Evolutia Constiintei altor specii. Oamenii au fost din ce in ce mai atrasi si fascinati de ele. Pe masura ce Constiinta oamenilor s-a dezvoltat, florile au fost probabil primul lucru lipsit de un scop utilitar, adica de orice legatura cu supravietuirea, pe care l-au pretuit. Au fost sursa de inspiratie pentru nenumarati artisti, poeti si mistici. Isus ne spune sa contemplam florile si sa invatam de la ele cum sa traim. Despre Buddha se spune ca ar fi sustinut odata o „predica tacuta”, in timpul careia a tinut in mana o Floare si nu a facut altceva decat s-o priveasca. Dupa un timp, unul dintre cei de fata, un calugar pe nume Mahakasyapa, a zambit. Se spune ca acesta ar fi fost singurul care intelesese predica. Legenda spune ca acel zambet (echivalent cu Trezirea Spirituala) a fost transmis de la un Maestru la altul timp de douazeci si opt de generatii succesiv, dand nastere, mult mai tarziu, Zenului.
 
  Privind frumusetea unei Flori, Oamenii pot avea momente,oricat de efemere, de Constientizare a Frumosului ca parte esentiala a Fiintei lor celei mai launtrice, a Adevaratei lor naturi. Prima revelatie a Frumusetii a constituit unul dintre cele mai semnificative evenimente din Evolutia Constiintei Umane. Sentimentul bucuriei si cel al iubirii sunt intrinsec legate de aceasta revelatie. Fara ca noi sa ne dam foarte bine seama de acest lucru, florile au devenit pentru noi expresia materiala a ceea ce este in noi insine mai elevat, mai sacru si, in ultima instanta, lipsit de Forma. Efemere, eterice si mai delicate decat plantele din care au aparut, florile au devenit un fel de mesageri ai unui alt taram, un fel de punte intre lumea formelor fizice si cea fara de forma. Nu numai ca aveau un parfum delicat care placea Oamenilor, ci aduceau totodata si mireasma taramului Spiritual. Folosind cuvantul „Iluminare” intr-un sens mult mai larg decat este acceptat in mod conventional, am putea privi florile drept intruchiparea iluminarii plantelor.

   Se poate spune despre orice forma de Viata — minerala, vegetala, animala sau umana — ca se indreapta catre „Iluminare”. Totusi, fenomenul acesta este extrem de rar, caci el presupune mai mult decat un progres Evolutiv: implica o discontinuitate in dezvoltare, un salt la un nivel de Fiintare total diferit si, ceea ce este cel mai important, o diminuare a caracterului Material.
Exista ceva mai greu si mai impenetrabil decat roca, cea mai densa dintre toate formele? Si, cu toate acestea, structura moleculara a unor roci este supusa unei transformari in urma careia acestea devin transparente, rezultand cristalele. Exista carbuni care, supusi unei calduri si presiuni de neimaginat, se transforma in diamante, in timp ce unele minerale grele se transforma in alt fel de pietre pretioase.
Majoritatea reptilelor taratoare, vietuitoarele cele mai legate de pamant, au ramas neschimbate de milioane de ani. Totusi, unora dintre ele le-au crescut pene si aripi si s-au transformat in pasari, sfidand astfel forta gravitatiei care le dominase atata Timp. Nu si-au imbunatatit mersul sau taratul ci, prin deplina lor transcendere, acestea au devenit Zbor. Din vremuri imemoriale, florile, cristalele, pietrele pretioase si pasarile au avut o semnificatie speciala pentru Spiritul Uman. Ca orice alte forme de Viata sunt si ele, desigur, manifestari temporare ale Vietii Unice si Constiintei Unice care reprezinta Sursa. Semnificatia lor speciala, fascinatia pe care o exercita asupra oamenilor si afinitatea Omului fata de aceste fapturi pot fi atribuite calitatii lor eterice.


  Daca acceptam ideea existentei unei anumite Prezente, printr-o atentie tacuta, dar vie, Perceptia Umana poate sesiza Esenta Divina a Vietii, acea Constiinta sau acel Spirit ce salasluieste in fiecare creatura, in fiecare Forma de Viata si o poate recunoaste ca fiind propria ei Esenta, iubind-o astfel ca pe Sine insasi, insa pana cand nu se va intampla acest lucru, cei mai multi dintre Oameni vor vedea doar forma exterioara si nu vor fi constienti de esenta launtrica, tot asa cum nu sunt constienti de propria lor Esenta si se identifica exclusiv cu Forma lor fizica si psihologica. Totusi, in cazul unei flori, al unui cristal, al unei pietre pretioase, al unei pasari, chiar si o persoana lipsita de Prezenta poate simti ocazional ca este vorba despre ceva mai mult decat simpla existenta fizica a Formei respective, fara sa stie ca acesta este motivul atractiei si afinitatii pe care o resimte. Datorita naturii lor eterice, formele acestea ascund mai putin Spiritul care salasluieste in ele decat se intampla la alte forme de Viata — exceptie in cazul acestora din urma fac formele de Viata nou nascuta — bebelusii, catelusii, pisicutele, mieii si asa mai departe. Acestea sunt fragile, delicate, nu sunt inca statornicite ferm in Materialitate. In ele mai straluceste o anumita inocenta, o dulceata si o frumusete ce nu apartin acestei Lumi. Ele produc incantare si unor Oameni relativ insensibili.
  Asadar, atunci cand contemplati cu atentie vie o Floare, un cristal sau o pasare fara ca in acele momente sa le denumiti in Mintea voastra, ele devin o fereastra catre lumea fara de Forme. Se produce o deschidere interioara, oricat de mica, spre taramul Spiritului. Din acest motiv cele trei forme de viata „Iluminate” au jucat un rol atat de important in Evolutia Constiintei Umane din vremuri stravechi, din acest motiv bijuteria florii de lotus este simbolul central al budismului, iar o pasare alba, porumbelul, poarta semnificatia Sfantului Duh in crestinism. Acestea au pregatit terenul pentru o schimbare mai profunda in Constiinta Planetara, menita a se produce in cadrul Speciei Umane.
Este Trezirea Spirituala ai carei martori incepem acum sa fim.

 
Este pregatita Umanitatea pentru o transformare a Constiintei, o inflorire interioara atat de radicala si profunda incat, in comparatie cu ea, florile, oricat de frumoase ar fi fiind, nu sunt decat o palida reflexie?
Pot Fiintele Umane sa-si piarda densitatea structurii Mintilor lor conditionate, pentru a deveni asemenea cristalelor si pietrelor pretioase, ca sa spunem asa, transparente fata de Lumina Constiintei? Pot ele sfida atractia gravitationala a Materialismului si Materialitatii, ridicandu-se deasupra identificarii cu Forma care mentine Egoul in Viata si care le condamna sa fie prizonierele propriei lor personalitati?
   Posibilitatea unei astfel de transformari a constituit mesajul central al marilor invataturi spirituale ale Omenirii. Mesagerii — Buddha, Isus si altii, nu toti cunoscuti — au reprezentat florile timpurii ale Umanitatii. Acestia au fost precursorii, acele Fiinte rare si valoroase. O inflorire cu larga raspandire nu era inca posibila in acele vremuri, iar mesajul lor a ajuns sa fie in foarte mare masura gresit inteles si adesea mult deformat. Nu incape indoiala ca el nu a reusit sa transforme comportamentul uman la scara larga, ci doar pe cel al unui mic procent de Oameni.
   Oare in prezent este Umanitatea mai pregatita decat era in vremea acelor primi invatatori?
Din ce motiv ar fi mai pregatita Acum? Ce puteti face — daca exista ceva ce ati putea face — pentru a produce sau accelera aceasta schimbare in plan interior? Ce anume caracterizeaza vechea stare de Constiinta egotica si prin ce indicii se face recunoscut noul tip de Constiinta? Acestea si altele sunt intrebari esentiale de care ne vom ocupa in cartea de fata. Mai important este faptul ca aceasta carte in sine este un instrument de transformare, rezultand din rasarirea unei Constiinte noi. Ideile si conceptele prezentate aici pot fi importante, dar sunt secundare. Ele nu fac decat sa indice directia in vederea Trezirii. Pe masura ce veti citi, in interiorul vostru se va produce o Schimbare.

Scopul principal al acestei carti nu este acela de a adauga noi informatii sau credinte Mintii voastre si nici acela de a incerca sa va convinga de ceva anume, ci de a infaptui o schimbare in Constiinta voastra, cu alte cuvinte, de a va Trezi, in acest sens, cartea pe care o tineti in mana nu este una „interesanta”. Pentru a o vedea interesanta trebuie sa pastrati distanta, sa jonglati cu ideile si conceptele din Mintea voastra, sa aprobati sau sa dezaprobati. Cartea aceasta este despre voi. Ea va va modifica starea Constiintei, altfel rostul ei va fi nul. Ea ii poate trezi doar pe Cei care sunt pregatiti. Nu oricine este pregatit, dar multi sunt, si cu fiecare persoana care se trezeste, avantul in Constiinta Colectiva creste, inlesnind drumul altora. Daca nu stiti ce inseamna Trezire, cititi cartea. Doar trezindu-va veti putea cunoaste adevaratul inteles al acestui Cuvant. Este suficienta o strafulgerare pentru a initia procesul de trezire, iar acesta este ireversibil. Pentru unii strafulgerarea va aparea in timp ce citesc cartea. Pentru multi altii procesul a inceput deja, chiar daca ei n-au realizat, poate, lucrul acesta, iar cartea ii va ajuta sa-l identifice, in cazul unora, procesul poate sa fi inceput din cauza unei pierderi sau a suferintei, pentru altii, prin intermediul contactului cu un invatator sau o invatatura spirituala, datorita lecturii cartii Puterea Prezentului sau a altei carti spirituale si, in consecinta, transformatoare sau prin orice alta combinatie a conjuncturilor de mai sus. Daca procesul de trezire a inceput in interiorul vostru, lectura acestei carti il va accelera si-l va intensifica. 

  Un aspect esential al Trezirii il reprezinta Constientizarea faptului ca sunteti adormiti, Constientizarea Egoului care Gandeste, vorbeste si actioneaza si, de asemenea, Constientizarea procesului Mental conditionat in mod colectiv, care perpetueaza starea de toropeala a Spiritului. Din acest motiv, cartea de fata indica principalele aspecte ale Egoului si ale modului in care opereaza acesta in interiorul individului si in cadrul colectivitatii. Faptul acesta este important din doua motive conexe: primul este acela ca, daca nu cunoasteti mecanica elementara de la baza functionarii Egoului, nu-l veti putea Constientiza si veti cadea iar si iar in capcana identificarii cu el. Aceasta inseamna ca el preia controlul asupra voastra — un impostor care pretinde a fi voi. Al doilea motiv are legatura cu faptul ca actul Constientizarii in Sine reprezinta una dintre modalitatile prin care are loc Trezirea. Atunci cand observati inconstienta care va caracterizeaza, cea care face posibila observarea este chiar Constiinta ce rasare in voi, este chiar Trezirea. Lupta cu Egoul nu poate avea sorti de izbanda, asa cum lupta cu intunericul nu are sorti de izbanda. Lumina Constiintei este tot ceea ce va trebuie. 
Voi sunteti acea Lumina!
sursa: 
http://biosoft.ro/2009/09/trezirea-constiintei-umane/
Trimiteți un comentariu