.

.
Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a ne aviza ca trebuie sa schimbam drumul pe care am mers pâna acum. Nu întâmplator, Iisus a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” Este prima oara în istoria Universului când, în planul celest, s-a decis ca lumea noastra sa fie izbavita nu prin moarte, ci prin spiritualizare.
Ni s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea. Este rândul nostru sa raspundem chemarii divine.
Suntem cu totii prinsi acum în marele val al purificarii, al trecerii de la materialitate la spiritualitate. Am certitudinea ca „ora astrala a omenirii” este aproape. De dincolo ni s-au dat toate semnele si toate avertismentele. Sper sa avem întelepciunea necesara de a nu pierde si aceasta ultima sansa.

Dumitru Constantin-Dulcan

”La școala vieții nu se dau diplome. Promovarea este pecetluită cu fericirea, iar corigența cu nefericirea. Se dau restanțe până se iau note de trecere la toate examenele. Fiecare clipă pe care o trăim reprezintă șansa de a schimba totul în viața noastră. Rușinea și critica nu schimbă niciodată o persoană. Lumea are nevoie de dragoste.
Orice om are o poveste. Dacă ar sta cineva să te asculte ar scrie o carte sau poate ar face un film la care unii ar plânge, alții ar râde. Într-o zi vom zâmbi cu toții dintr-o poză de album. Învățăm să privim spre cruce, spre Hristos, spre Înviere. Adorm mestecând cele trei cuvinte… Această clipă nu se mai întoarce niciodată!…


Publicat de Ieromonah Hrisostom Filipescu

vineri, 18 martie 2016

280 de întrebări şi răspunsuri din înţelepciunea marelui yoghin PARAMAHANSA YOGANANDA


Cei care se limitează la a fi conştienţi doar de planul fizic sunt asemenea turiştilor într-o ţară străină. Patria noastră este Omniprezenţa. Pe Pământ nu suntem decât nişte călători, nişte musafiri de moment. Din păcate, multe persoane devin musafiri nedoriţi. Ei se forţează să obţină monopolul asupra unui petic de pământ şi cred că acolo au toate drepturile, că sunt proprietari. Întreaga lor gândire se rezumă la "casa mea", "femeia mea", "soţul meu", "copiii mei". Implicaţiile materialismului, insidioase şi misterioase îi păstrează în vise iluzorii. Ei uită ceea ce sunt. Treziţi-vă înainte ca visul vostru să se topească în infinit! Unde va mai fi atunci casa voastră, familia voastră, în momentul în care corpul vostru va dispare? Voi nu sunteţi acest corp. El nu este decât "farfuria" pe care aţi primit-o pentru a participa la festinul spiritului. De ce să nu învăţaţi această lecţie esenţială înainte să muriţi? Nu vă împiedicati de limitările conştiinţei umane şi nu uitaţi nici o clipă de infinitatea Spiritului vostru.

PARAMAHANSA YOGANANDA


Detalii aici
Trimiteți un comentariu