.

.
Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a ne aviza ca trebuie sa schimbam drumul pe care am mers pâna acum. Nu întâmplator, Iisus a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” Este prima oara în istoria Universului când, în planul celest, s-a decis ca lumea noastra sa fie izbavita nu prin moarte, ci prin spiritualizare.
Ni s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea. Este rândul nostru sa raspundem chemarii divine.
Suntem cu totii prinsi acum în marele val al purificarii, al trecerii de la materialitate la spiritualitate. Am certitudinea ca „ora astrala a omenirii” este aproape. De dincolo ni s-au dat toate semnele si toate avertismentele. Sper sa avem întelepciunea necesara de a nu pierde si aceasta ultima sansa.

Dumitru Constantin-Dulcan

”La școala vieții nu se dau diplome. Promovarea este pecetluită cu fericirea, iar corigența cu nefericirea. Se dau restanțe până se iau note de trecere la toate examenele. Fiecare clipă pe care o trăim reprezintă șansa de a schimba totul în viața noastră. Rușinea și critica nu schimbă niciodată o persoană. Lumea are nevoie de dragoste.
Orice om are o poveste. Dacă ar sta cineva să te asculte ar scrie o carte sau poate ar face un film la care unii ar plânge, alții ar râde. Într-o zi vom zâmbi cu toții dintr-o poză de album. Învățăm să privim spre cruce, spre Hristos, spre Înviere. Adorm mestecând cele trei cuvinte… Această clipă nu se mai întoarce niciodată!…


Publicat de Ieromonah Hrisostom Filipescu

joi, 10 aprilie 2014

Mitul pesterii - O adaptare dupa alegoria lui Platon

Daca te-ai trezit, fa-ti un bine… lasa-i pe ceilalti sa doarma! Nu incerca sa-i trezesti cu forta!
Gandeste-te cum reactionezi tu atunci cand cineva te trezeste brusc? Vezi?
Oricat de mult iti doresti sa impartasesti noua ta viata cu ceilalti, nu incerca sa-i schimbi – nu vei reusi!
  Zilele trecute am vazut un filmulet extrem de interesant –  o animatie dupa alegoria Pestera a lui Platon.
  Acest film explica perfect ceea ce incerc sa spun. Daca printr-un concurs de imprejurari viata te-a scos din pestera in care ai trait, daca ai reusit sa vezi ceea ce se afla dincolo de umbrele pe care le zareai inainte… bucura-te, nu te imbata cu ideea ca vei reusi sa-i aduci si pe ceilalti la lumina.
  Bucura-te de aceasta noua lume, ia-ti adio de la veche ta lume, de la vechile obiceiuri, de la oamenii dinainte.
  Ei nu te vor mai putea intelege, iar daca vei incerca sa ii schimbi, vei sfarsi prin a fi dezamagit.
  In momentul in care trezirea apare in viata ta, este firesc sa nu mai rezonezi cu ceea ce ai trait in pestera, e firesc sa vezi si culori si nu doar nuante de gri sau negru.
  Intreaga ta viata se schimba, unghiul din care privesti lucrurile este altul… esti un om complet nou.
  Daca te-ai trezit, fa-ti un bine, lasa-i pe ceilalti sa doarma! Va veni si timpul lor… sau nu. Asta nu este o chestiune pe care o poti influenta tu.
  Bucura-te de lumina, bucura-te de culori, bucura-te de zambet, de flori, de soare, de natura, de frumos… de bunatate, de lumea pe care incepi sa o descoperi.
  Nu incerca sa te intorci in pestera. Oamenii de acolo vad in continuare umbre, iar tu exact asta esti pentru ei… o umbra.
  Ei vor continua sa creada in lumea pe care o cunosc, singura lume pe care o cunosc.
  Tu ai reusit sa vezi ca exista si o alta lume. Ei nu au reusit inca…
  Unii nu vor reusi niciodata! Asta nu inseamna ca lumea pe care tu tocmai ai descoperit-o este mai… putin… reala!
http://www.vulpescu.eu/2014/04/08/daca-te-ai-trezit-fa-ti-un-bine-lasa-i-pe-ceilalti-sa-doarma-video/
Trimiteți un comentariu