.

.
Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a ne aviza ca trebuie sa schimbam drumul pe care am mers pâna acum. Nu întâmplator, Iisus a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” Este prima oara în istoria Universului când, în planul celest, s-a decis ca lumea noastra sa fie izbavita nu prin moarte, ci prin spiritualizare.
Ni s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea. Este rândul nostru sa raspundem chemarii divine.
Suntem cu totii prinsi acum în marele val al purificarii, al trecerii de la materialitate la spiritualitate. Am certitudinea ca „ora astrala a omenirii” este aproape. De dincolo ni s-au dat toate semnele si toate avertismentele. Sper sa avem întelepciunea necesara de a nu pierde si aceasta ultima sansa.

Dumitru Constantin-Dulcan

”La școala vieții nu se dau diplome. Promovarea este pecetluită cu fericirea, iar corigența cu nefericirea. Se dau restanțe până se iau note de trecere la toate examenele. Fiecare clipă pe care o trăim reprezintă șansa de a schimba totul în viața noastră. Rușinea și critica nu schimbă niciodată o persoană. Lumea are nevoie de dragoste.
Orice om are o poveste. Dacă ar sta cineva să te asculte ar scrie o carte sau poate ar face un film la care unii ar plânge, alții ar râde. Într-o zi vom zâmbi cu toții dintr-o poză de album. Învățăm să privim spre cruce, spre Hristos, spre Înviere. Adorm mestecând cele trei cuvinte… Această clipă nu se mai întoarce niciodată!…


Publicat de Ieromonah Hrisostom Filipescu

duminică, 7 ianuarie 2018

Nelson Mandela

          


          Frica noastră  cea mai  adâncă  nu este aceea de a fi  inadecvaţi.  
          Frica noastră cea mai adâncă este că suntem puternici peste măsură.  
          Este lumina din noi,  nu întunericul,  ceea ce ne înfricoşează mai mult.  
          Ne întâlnim pe noi înşine,  
          Cine sunt eu ca să fiu aşa de strălucitor, superb, talentat şi nemaipomenit ? 
          De fapt, cine suntem noi să nu fim?  
          Voi sunteţi copiii lui Dumnezeu.  
          A vă comporta neînsemnat nu ajută umanitatea.  
Nu este nici o  strălucire în  a te micşora pe tine însuţi,  aşa încât să nu-i faci pe alţi  oameni  să se simtă în nesiguranţă în prezenţa ta.  
Noi toţi ne-am născut ca să facem gloria lui Dumnezeu din noi,  simţită în lume.  
Aceasta nu este numai în unii dintre noi,  ci este  în toţi.  
Prin a ne permite nouă înşine să strălucim,  noi, în mod inconştient dăm şi celorlalţi oameni permisiunea  de a face acelaşi lucru.  
Din ce ne eliberăm mai mult de  sub puterea propriilor noastre temeri,  prezenţa noastră va  elibera automat şi pe ceilalţi.

NELSON MANDELA DISCURS INAUGURAL - 1994
Trimiteți un comentariu